22 Nisan 2014 Salı

İLAÇLARIN ANALİZİ ARTIK HASTANE YERİNDE EVDE YAPILABİLECEK

    Bugün milyonlarca insan kanlarında bulunan ilaçların tespiti için hastanelere başvurmakta. Etkin ilaç seviyesinin, azlığı etkinsizlik, fazlalığı ise ölümcül sonuçlara neden olabilmekte.

    Mevcut kullanılan analiz yöntemleri ise maliyetli ve zaman alıcı. Tasmania Üniversiteden bir ekip ölçüm etkinliğini arttıracak ve maliyetleri azaltacak bir cihaz geliştirdi. Bir el içerisine sığabilen bu cihaz, uzun süren test sürecini 3 dakikaya kadar indirdi.


    UTAS School of Pharmacy ve School of Chemistry’de öğrenci olan Aliaa Shallan” Örnek olarak farklı depresanlar denenerek cihazın etkinliği geliştirilmekte.” şeklinde açıklama yaptı. Cihaz tam olarak hazır hale gelmesi ile cihaz anti-psychotics ve anti-epileptics ilaçların ölçümde de kullanılabilecek. Yeni yapılan çalışmalarla ölçümler için alınan kan yerine tükürük kullanılması hedefleniyor.

    Milyonlarca insanın yaşam kalitesini arttırmak ve hastanelerdeki yoğunluğu azaltmaya yönelik önemli olan bu çalışma sayesinde devletin sağlık harcamalarında önemli düşüşler yaşanması hedefleniyor.

    Yapılan çalışmalar the Royal Society of Chemistry’s journal dergisinde yayınlandı.



Kaynak | University of Tasmania | Teknolojik Gelişmeler

0 yorum:

Yorum Gönder