27 Şubat 2014 Perşembe

ELEKTRİK FATURALARINIZI %80 AZALTABİLİRSİNİZ

    Gelişen teknolojiyle beraber Led teknolojisi elektrik faturalarını düşürüyor.

    Ev, iş ve sokak aydınlatmalarında artık led aydınlatmalar ön plana çıkıyor. Led teknolojisi yoğun ışığı, az enerji tüketimi nedeniyle bilinçli kullanıcılar tarafından tercih ediliyor.

    Günümüzde Avrupa‘da piyasaya çıkan otomobillerde gündüz farı zorunlu oldu. Gündüz farları ise otomobillerde yakıt tasarrufu sağlamak, şarj dinamosunu yormamak, aküyü zorlamamak için ve daha dikkat çekici ışık yaydığı için ledlerden yapılıyor.

    Led teknolojisinde dikkat edilmesi gereken uygulamalar var.


    Otomobiller için kullanılan Power Led‘ler çiplidir ve kuvvetli ışık verir. Çok düşük enerji tüketimi nedeniyle mercek ya da yansıtıcı kullanıldığında geniş alanları da aydınlatılabiliyor.

    Yapı marketlerde veya teknoloji marketlerde artık Power Led ampuller satılıyor. Mercekli olarak kullanıldıklarında ortalama olarak saatte 3 watt enerji harcayan led ampuller evdeki veya iş yerinizdeki elektrik sarfiyatını %80′e kadar düşürebilir.

    İlk tesis maliyeti yüksek olan led ampullerin tasarrufları düşünüldüğünde maliyetleri yıllara yayıldığında bedavaya gelmiş oluyor. Led ampullerin ömürleri ise 5-10 yıl arasında değişiyor.




Kaynak | Teknogram 

0 yorum:

Yorum Gönder