14 Şubat 2014 Cuma

TÜRK TELEKOM GUİNNESS REKORU KIRDI

    Türk Te­le­kom, tek fi­ber kab­lo üze­rin­den sa­ni­ye­de 8 te­ra­bit ve­ri ak­ta­rı­mı sağ­la­yan “Al­ca­tel-Lu­cent 100 G” tek­no­lo­ji­si ile Gu­in­ness Dün­ya Re­ko­ru kır­dı.



    Yük­sek çö­zü­nür­lük­lü vi­de­o akı­şı, web eri­şi­mi ve bu­lut hiz­met­le­ri­nin or­ta­ya çı­kart­tı­ğı da­ha faz­la bant ge­niş­li­ği ta­le­bi­ni kar­şı­la­mak için ta­sar­la­nan 100 G tek­no­lo­ji­si, mev­cut op­tik trans­mis­yon şe­be­ke­le­rin­de üs­tün per­for­mans, es­nek­lik ve gü­ve­ni­lir­lik su­nar­ken, çev­re­ye du­yar­lı özel­lik­le­riyle de öne çı­kı­yor.

Sek­tö­rün önü açıl­dı

Türk Te­le­kom Ope­ras­yon Baş­ka­nı Me­met Ata­lay bu hızın tes­cil edil­me­sinin sek­tö­r ve Türkiye açı­sın­dan da önem­li bir ge­lişme olduğunu belirterek “Bu ser­ti­fi­ka­ ile dün­ya­da ha­len fi­ber op­tik kab­lo ala­nın­da dünyada daha yüksek bir kapasite olmadığı da tescillendi” dedi.

    Teknik çözümler işin uzmanlarından Atalay’ın verdiği bilgiye göre bu hı­zın tes­ci­li sü­re­cin­de ya­pı­lan tek­nik öl­çüm­ler, Ulus­la­ra­ra­sı Te­le­ko­mü­ni­kas­yon Bir­li­ği ta­ra­fın­dan ser­ti­fi­ka­lan­dı­rıl­mış, ağ tes­ti ve öl­çü­mü ye­te­ne­ği­ne sa­hip ba­ğım­sız bir ku­ru­luş ta­ra­fın­dan ger­çek­leş­ti­ril­di.

MURAT GÜLDEREN - BUGÜN GAZETESİ
Kaynak | http://teknoloji.bugun.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder