21 Nisan 2014 Pazartesi

PUZZLE TELEFON GELİYOR

    Google, tüketicilerin konfigürasyonunu kendilerinin yapabileceği "modüler" akıllı telefon üretmeyi planlıyor.

    Google, kendisine ait Google Play'de yazılım uygulamalarını satışa çıkardığı gibi kan şekeri monitörü ve kamera gibi donanımsal modülleri de bir "uygulama mağazasında" satışa çıkaracak.


    Modüller Google'ın Ara Projesi olarak açıkladığı telefonun metalden yapılmış "iç-iskeletine" entegre edilebilecek. Tasarımcılar, yassı dikdörtgen şeklindeki "modüllerin" bu çerçeve içerisine yerleştirilebileceğini ve mıknatıslar tarafından bu bölgelerde tutulacağını belirtiyor.


TELEFON ÜRETMENİN YENİ YOLLARI VAR

    Telefonun konseptini geliştiren Google'ın İleri Teknoloji ve Projeler Grubu başkan yardımcısı Kaigham Gabriel, "Akıllı telefonların şu anki yapımı doğal. Ancak telefonları üretmenin yeni yolları var." dedi. Gabriel, Salı günü ilki yapılan Ara Projesi geliştiriciler konferansında açıklamalarda bulundu.


HER MODÜLÜN KENDİSİNE HAS GÖREVİ OLACAK

    Her bir modülün kendisine has görevi olacak. Bir modül batarya işlevi görürken bir diğeri kablosuz anten veya kamera olarak kullanılabilecek. Google iç iskeletin tasarımını kontrol edecek şirket dışı geliştiriciler ise modüllerin.

    Google, donanımsal modüllerin büyük ekosistemini inşa edecek binlerce geliştiricinin yaratıcılığından faydalanmayı umut ediyor. Google ilk etapta temel işlevlere sahip giriş seviyesi bir telefon ile başlamayı planlıyor ki bu telefonun üretim maliyetinin 50 dolar civarında olması bekleniyor. Google telefonun satış fiyatının ne kadar olacağı ile ilgili bir bilgi ise vermedi.


EK MODÜLLER SATIN ALINABİLİR

    Google ayrıca tüketicilerin telefonlarının ne yapmasını istediğine bağlı olarak ek modüller satın alabilecekleri bir online mağazayı da hayata geçirmeyi planlıyor.

    Gabriel, "Bu mağazanın uygulama mağazası gibi olmasını istiyoruz. Telefonunuzda bir kan şekeri monitörü veya çakmak isteyebilirsiniz. Bunlara neden sahip olmayasınız?" diyor.


    Apple'ın App Store'u ve Google'ın Google Play'i gibi yazılım tabanlı uygulama mağazaları zengin kar kaynakları. Bu mağazalar uygulamaların satın alımında harcanan paranın yaklaşık yüzde 30'unu kendileri alıyor.




Kaynak | Gerçek Gündem

0 yorum:

Yorum Gönder